Kako se riješiti prhuti?

Uz odobrenje vlasnika web portala prenosim u potpunosti jedan post koji je napisan Lis 27th, 2010 Autor: Tonda Kategorija: Rekreacija i zdravlje: http://www.sveosvemu.com/

Bezbroj je receptura za uklanjanje neugodne prhuti. Također postoji bezbroj raznoraznih preparata i šampona koji bi trebali ukloniti prhut. No, kakvi su efekti? Ako ne pomaže jedan, možda pomogne drugi i tako u nedogled. Vlasište svrbi, koža se peruta, a vama ostaje neugoda i nelagoda. Kako si pomoći?

Kada ste istrošili sve mogućnosti, tada otvorite hladnjak. Možda se rješenje vaših problema krije u donjoj posudi za voće? Ako nema u hladnjaku, možda ima u posudi za voće na vašem stolu? Riječ je o limunu!
Kako provoditi terapiju? Dvije žlice soka od limuna umasirajte u vlasište i ostavite da malo odstoji. Nakon toga kosu isperite mješavinom vode i soka od limuna – u dva decilitra vode dodajte žlicu limunovog soka i time isperite kosu. Ukoliko imate dugu kosu, povećajte količinu vode i soka od limuna u istim omjerima.
Postupak ponavljajte što češće, sve dok svrbež i prhut ne nestanu. Limun čisti vlasište, djeluje antiseptički, a kosa će vam ugodno mirisati.

Popularni tekstovi zadnih 30 dana