Prirodni lijekovi za grloboljuKlasična grlobolja bez komplikacija često se dobro liječe i s tradicionalnim narodnim lijekovima.

Toplina: 
Pobrinite se da su Vam područje grla i ždrijela kao i noge stalno topli, ali da se ne preznojavate. Toplina potiče prokrvljenost i podupire tijelo i imunološki sustav.

Grgljanje: 
Učestalo grgljanje, otprilike na svakih 1do 2 sata, ispire uzročnike bolesti iz područja usta i ždrijela. Najbolje je da upotrijebite otopinu s dezinficirajućim sastojcima kao što je timijan ili kadulja. Klasik iz bakine škrinjice s blagom je grgljanje slane vode, iz morske soli. Jednostavno rastopite pola čajne žlice u čaši s mlakom vodom i grgljajte nekoliko minuta.

Pijenje čaja: 
Ljekoviti čajevi i oni za ublažavanje iritacija još dublje dopiru do grla. Korisni su npr.čajevi od trava, sljez, kadulja, podbjel, timijan ili  kopljasti trputac.

Pijenje:
Kod grlobolje je općenito važno puno piti, kako bi tijelo moglo brže isprati uzročnike- topli čajevi ili toplo mlijeko s medom su blago umirujući i pozitivno djeluju.

Luk-med-sirup: opravdani narodni lijek je luk- med- sirup. 
Izrežite oguljeni luk na fine kocke i pomiješajte ga s dobrim medom. Komadići luka trebaju biti potpuno prekriveni medom. Mješavino ostaviti preko noći, potom odstraniti komadiće luka i sirup raspodijeljen uzimati čajnom žlicom tijekom dana.

Med i limun:
Kombinacija meda i limuna neće samo ublažiti neugodne simptome grlobolje, već će pomoći pri izlječenju upale. Limun topi i čisti grlo od sluzi koja se slijeva iz nosa u ždrijelo, a med oblaže sluznicu i sprečava djelovanje bakterija.

Trave: 
kod grlobolje prije svega pomažu anis, koromač, kamilica, kadulja ili timijan – pripremljeni u obliku čaja ili pastila

Inhalacija: 
Sanira sluz i dezinficira područje grla i ždrijela- inhalacije s ljekovitim travama ili morskom soli djeluju oslobađajuće.

Cuclanje: 
Sluznice držite vlažnima i djelovat će- prema sastojcima- dezinficirajuće.  Dobri su na primjer proizvodi s islandskim lišajem, kaduljom ili timjanom. 

Kupke: 
Priuštite si opuštajuću kupku s djelotvornim  sastojcima – ukoliko nemate temperaturu – zatim odmorite. Tijelo u tom stanju općenito treba puno mirovanja i odmora, kako bi ponovno ojačalo.

Oblaganje: 
Obloge su klasika – na primjer od svježeg sira ili krumpira. Oni potiču  imunološki sustav i aktiviraju  otpornost. Kod akutne grlobolje stavite hladne obloge, kod dugotrajne grlobolje tople obloge.
Popularni tekstovi zadnih 30 dana