Liječenje infekcije uha



U većini slučajeva, upala uha će sama proći nakon 2-3 dana. Naš imuni sistem je dovoljno jak, da očisti uho od bakterija i virusa. Ipak postoje lijekovi, koji će vam olakšati stanje i pomoći da brže ozdravite.




Alternativno liječenje infekcije uha

Za liječenje infekcije uha alternativna medicina nudi prirodne antibiotike, kao što su Citrofit i ulje crnog kumina.

Alternativni antibiotici imaju mnoge predanosti:

Prirodni antibiotici nisu štetni. Za razliku od klasičnih antibiotika, prirodni preparati ne škode organizmu i ne ubijaju dobre bakterije. Možete ih koristiti kad god vam zatrebaju, bez straha od nuspojava.

Prirodni lijekovi kao Citrofit i koloidno srebro ne stvaraju imunitet. Citrofit i koloidno srebro djeluju na potpuno drugačiji način od klasičnih antibiotika. Oni uništavaju mikroorganizme iznutra, a ne izvana. Zbog toga, mikroorganizmi ne mogu razviti prema njima imunitet.

Prirodni antibiotici uništavaju ne samo bakterije, nego i viruse, gljivice i parazite. Prije smo spomenuli, da klasični antibiotici pomažu samo kod bakterijskih infekcija. Među tim, mogućnosti prirodnih lijekova su puno veće. Na primjer, istraživanja su pokazala, da Citrofit pomaže kod oko 800 vrsta bakterija, mikroba i virusa i oko 100 vrsta gljivica.

Za probleme sa ušima alternativna medicina također vam nudi svijeće sa uši.

Svijeće, ili tuljci za uši, su prirodan i bezopasan način brige o ušima. Pomažu kod bakterijskih i virusnih upala, gljivica, sinusitisa, rinitisa i mnogih drugih bolesti.

Mnogi ljudi svjedoče, da su svijeće riješile njihove zdravstvene probleme, koji su ponekad trajali više godina
Oblozi od sitno narezanog svježeg luka, zamotani u gazu ili rupčić dobri su čak i za djecu. Oblog stavljate na bolno uho, povežite trakom. Da bi pojačali djelovanje takvog obloga možete preko njega položiti topli termofor.

Kao kapljice za uho možete koristiti hladno prešano maslinovo ulje zagrijano na temperaturu tijela na koje ste kapnuli 1 kap lavande i 1 kap čajevca ili sok od čuvarkuće. Istom mješavinom možete natopiti komadić vate i staviti u uho. Masaža oko uha i čeljusti može isto tako pomoći. U 10 ml bademovog ulja stavite do 3 kapi lavande i 1 kap kamilice, dobro promiješajte i nježno masirajte. Ubrzo ćete osjetiti olakšanje.

Ako imate osjećaj začepljenosti i djelomičan gubitak sluha a uhobolja traje tjednima, razlog moža biti prekomjerna količina ušne smole koja se stvrdnula. Preporučuje se tri dana kapati toplo maslinovo ulje da bi smola omekšala. Nabavite veliku špricu, napunite je toplom vodom ili uvarkom od preslice, pelina, stolisnika i trpuca i isperite smolu.

Nikada nemojte vaditi smolu štapićem da ne bi oštetili bubnjić.

Protiv šuma u ušima preporučuje se čaj od imele, matičnjaka, kima i kamilice.

Želimo li spriječiti upalu srednjeg uha, mažimo oko uha sokom od vinove loze u koji dodamo malo maslinovog ulja.

Izvor:
aurora.tria.hr
www.alternativa-za-vas.com




Popularni tekstovi zadnih 30 dana