5 najboljih prirodnih lijekova protiv glavobolje




Premda znamo da su prirodni lijekovi puno bolji od kemijskih preparata, svaki put učinimo isto- kada boli glava, popijemo analgetik. Međutim, naše bake su primjenjivale prirodne metode za ublažavanje glavobolje, možda zbog toga što su im najbliže ljekarne bile udaljene i do nekoliko kilometara. Vjerujte, takav način liječenja puno je zdraviji i efikasniji. Saznajte koji su to prirodni načini za ublažavanje glavobolje koje i danas možete primijeniti prije nego pomahnitate za tabletom!

1. Topla kupka
Ukoliko osjetite da vas boli glava, koristiti će vam topla kupka. Ako nemate toliko vremena da se zavalite u kadu, namočite noge u toplu vodu na petnaestak minuta. Ako vas boli glava zbog emocionalnog napora ili ste umorni zbog posla, ova metoda biti će itekako učinkovita. Lakši oblik glavobolje, javlja se kao posljedica uznemirenosti i zabrinutosti. Stoga je jako važno da se opustite i smirite. U toplu kupku ulijte malo ulja od lavande jer je ova biljka nezamjenjiva u takvim situacijama. Ona uklanja napetost koja se javlja iznutra, opušta mišiće, krv brže odlazi u mozak i glavobolja prestaje.

2. Češnjak
Nasjeckajte nekoliko glavica bijelog luka i smjesu držite na sljepoočicama nekoliko minuta. Osim što se češnjak pokazao kao dobar lijek za neke druge bolesti, bijeli luk rješava i glavobolju.

3. Masaža
Glavobolju možete ukloniti i masažom. Dovoljno je da vas netko izmasira desetak minuta. Pokreti moraju biti lagani i ne smiju se prekidati. Glava se ne smije jako pritiskati. Najveću pažnju potrebno je obratiti na područje između očiju.

4. Kupus
Uzmite veći list kupusa, dobro ga zgnječite da pusti sok i prislonite na čelo i sljepoočnice. Sok od kupusa također smiruje bol.

5. "Gospina trava"
Jušnu žlicu "Gospine trave" prelijte vrelom vodom. Ostavite da stoji petnaestak minuta i dobiveni sok pijte tokom dana. Glavobolje se često javljaju i kod ljudi lošeg raspoloženja. Kod takvih osoba ova biljka može biti itekako djelotvorna jer popravlja raspoloženje. Međutim, pripazite jer preveliki unos izaziva različite nuspojave.

Izvor informacija:
Nacional.hr

Popularni tekstovi zadnih 30 dana