Lijek za srce po prastarom receptu



Njemačka časna sestra Hildegard von Bingen zapisala je ovaj čuveni prirodni lijek prije više od 800 godina. Kasnije su njen recept za srčane probleme preuzeli i poznati doktori.

Recept prenijela je čuvena travarka Marija Trebem, autorica knjige Zdravlje iz božije ljekarne

Prirodni lijek za srce se pokazao uspješnim kod srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja. Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja, uslijed stresa. Pokazao se kao dobar i kod angine pectoris.

Sastojci za ovaj prirodni lijek
  • 10 svježih stabljika peršina (bez korijena),
  • 1 litra domaćeg crnog ili bijelog vina,
  • dvije kašike vinskog octa
  • 300g prirodnog meda.
Priprema prirodnog lijeka za srce
  • Deset svježih stabljika peršina zajedno s listovima stavite u jednu litru čistog prirodnog vina i dodajte 1-2 velike kašike čistog vinskog octa.
  • Kuhajte 10 minuta na tihoj vatri. Poslije dodajte 300 grama pravog pčelinjeg meda i ostavite da se lagano kuha još 4 minuta. 
  • Vruće vino procijedite i još toplo stavite u boce, koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti.
Upotreba:

Napitak se koristi svakodnevno, jedna jušna kašika do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period. 



Popularni tekstovi zadnih 30 dana