Prirodni ljekovi za akne, bradavice, perut i staračke pjege
Akne, bradavice, perut i staračke pjege javljaju se kod velikog dijela populacije, a pomoću ova četiri prirodna lijeka možete ih se riješite.

Akne
  • Iako se najčešće povezuju s tinejdžerskim dobom, akne mogu pojaviti u bilo kojem periodu života. Kako biste ih se riješili, pokušajte s dvije do tri kapi razrijeđenog ulja čajevca ili koristite proizvode koji sadrže ovo ulje. Kamilica, također, ima antiupalno i antiseptičko djelovanje. Napravite šalicu čaja od kamilice, ostavite da se ohladi i operite lice. Postupak ponavljajte nekoliko puta dnevno.

Bradavice
  • Većina bradavica vremenom sama nestaje, ali taj proces možete i ubrzati uz pomoć raznih prirodnih lijekova. Češnjak i ulje čajevca imaju antivirusna svojstva koja pomažu u borbi protiv bradavica zbog čega one brže nestaju. Nanesite par kapi ulja čajevca na bradavicu i zalijepite flasterom. Obzirom da je ulje čajevca jako, savjetuje se da ga prvo razrijedeite. Isto tako, možete zgnječite par češnjeva češnjaka, stavite na bradavicu i zalijepite flaster preko nje.

Perut
  • Obično se smatra da je kosa “krivac” zbog kojeg se pojavljuje perut, ali to je pogrešno mišljenje – njegov nastanak izaziva vlasište i to ako je presuha ili premasna. Ako imate problema s peruti, preporučuje se utrljavanje ulja kokosa ili jojobe na problematično područje. Ispiranje kose octom može pomoći da se ubiju bakterije koje uzrokuju virus kao i dodavanje desetak kapi ulja čajevca u šampon.

Staračke pjege
  • Staračke pjege ne ​​moraju biti znak nezdrave kože već samo starenja, ali ako želite ih se riješite, možete poduzeti par koraka. Limunova prirodna moć izbjeljivanja može pomoći pri posvjetljivanje pjega kao i mliječna kiselina koja se nalazi u jogurtu. Utrljajte svježe iscijeđen limunov sok na pjege dva puta dnevno ili jogurt, jednom dnevno, na dvadeset minuta do pola sata.
Popularni tekstovi zadnih 30 dana