Bradavice

Uz odobrenje vlasnika web portala prenosim u potpunosti jedan post koji je napisan Oct 6th, 2010 Autor: Tonda: http://www.sveosvemu.com/


Svestrani limun, pored osvježenja, pruža i pregršt drugih namjena!

U zreloj se dobi vrlo često, naročito kod ljudi svijetle puti, javljaju smeđkaste pjege, posebno po rukama. Istina, postoje mnogi industrijski pripravci za uklanjanje pjega s manjim ili većim učinkom. Ali prije nego što krenete kupiti neku kremu, isprobajte limun. Limunov sok nanesite direktno na pjege prstom ili komadićem vate, ostavite da djeluje 20-30 minuta i iza toga isperite vodom. Postupak ponavljajte sve dok ne postignete zadovoljavajući učinak. I da, limunov sok će vam isušiti kožu pa nakon svakog tretmana kožu obavezno mažite kremom (npr. Q10 kremom).

Pored izbjeljivanja kože prekrivene pjegama, limunov sok dokazano uklanja i bradavice. Oprez: pojava bradavica je na virusnoj osnovi i lako se prenose s jednog mjesta na tijelu na drugo. Uočite li bradavice, istisnite malo soka od limuna na štapić za uši i direktno natopite bradavicu. Postupak ponavljajte svaki dan sve dok bradavice potpuno ne nestanu. Limunska kiselina će učiniti svoje.

Popularni tekstovi zadnih 30 dana